Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ»…ΒΛΕΠΟΥΝ ΗΠΕΙΡΟ!

«Κρυφή Οδηγία» από Αλβανούς για αγορά ακινήτων στην περιοχή μας…



Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η Ορθοδοξία στο στόχαστρο των συνεχών επιθέσεών τους…

Για μεθοδεύσεις της Αλβανίας που αποσκοπούν στην ειρηνική… κατάκτηση της «Τσαμουριάς», με όχημα τους «Τσάμηδες» και τους Αλβανούς μουσουλμάνους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κάνει λόγο στο τελευταίο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ», που ως γνωστόν κυκλοφορεί με τον «Πρωϊνό Λόγο της Δευτέρας».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια «κρυφή οδηγία» που έχει δοθεί απ’ την Αλβανική πλευρά στους Αλβανούς πολίτες που ως μετανάστες διαμένουν στη χώρα μας, η οποία τους προτρέπει να αγοράζουν όσο γίνεται περισσότερα ακίνητα στην Ήπειρο, ώστε με την εγκατάστασή τους σ’ αυτά, να δημιουργηθεί τελικά μια συμπαγής μειονότητα στην περιοχή και να αποκτήσει στέρεα βάση η αλυτρωτική προπαγάνδα της γείτονος περί «Τσαμουριάς». Βασικό εχθρό στις επιδιώξεις τους οι «Τσάμηδες» θεωρούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και την Ορθοδοξία γενικότερα, γεγονός που εξηγεί τις επιθέσεις τους εναντίον του και εναντίον της περιουσίας της τοπικής Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια.

Η Αλβανία, σύμφωνα με το Σπύρο Τρίψα που υπογράφει και το ρεπορτάζ, έχει κλιμακώσει τα τελευταία χρόνια τις αλυτρωτικές διαθέσεις της έναντι της Ελλάδας, μέσω της υιοθέτησης μιας πολιτικής «χαμηλής έντασης», επιδιώκοντας παράλληλα σταθερά να θέσει στην ατζέντα των διμερών σχέσεών της με τη χώρα μας το ανύπαρκτο θέμα των «Τσάμηδων». Αποφεύγοντας να έρθουν σε απευθείας αντιπαράθεση με την Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα, τα Τίρανα επιδιώκουν, όπως τονίζεται, τη διεθνοποίηση των επιδιώξεών τους, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής περιορισμένων επιμέρους στόχων, στο πρότυπο που ακο­λού­θησαν στις περιπτώσεις του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων.

Το «ζήτημα των “Τσάμηδων”», το οποίο έχει τη στήριξη όλων των αλβανικών κομμάτων, καθώς αποτελεί βασικό μέρος του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, προωθείται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε διάφορα διεθνή forum, με στόχο την αναγνώριση των «Τσάμηδων» της μειονότητας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αλλά και της προπαγάνδας του αλβανικού λόμπι που δραστηριοποιείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αιχμή του δόρατος» τnς συγκεκριμένης προσπάθειας αποτελεί βεβαίως η αξίωση για καταβολή αποζημιώσεων στους «Τσάμηδες» για την απώλεια των περιουσιών τους, χωρίς πάντως, σε αυτή τη φάση, να τίθεται θέμα εδαφικών διεκδικήσεων έναντι της χώρας μας.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, σε μια προσπάθεια να προωθηθούν ακόμη καλύτερα οι παραπάνω επιδιώξεις, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ιδρύθηκε το αποκαλούμενο «Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ολοκλήρωση», με πρόεδρο τον «Τσάμη» Ταχίρ Μουχεντίνι, το οποίο έλαβε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2005, με ισχνά όμως αποτελέσματα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 1% των ψήφων, παρά τις διακηρύξεις του προέδρου του ότι η «τσάμικη» κοινότητα στην Αλβανία αποτελεί το 10% του πληθυσμού.

Το συγκεκριμένο κόμμα, σε συνεργασία με την οργάνωση «Τσαμουριά», έχει εκδώσει κρυφή οδηγία σε «Τσάμηδες» ή και Αλβανούς μη «Τσάμηδες» που έχουν καταφέρει να μεταναστεύσουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να προσπαθούν να αγοράζουν όσο γίνεται περισσότερα ακίνητα στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στις πόλεις και τα περίχωρα Άρτας, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Πάργας, Μαργαρίτι κ.ά. Eπίσης, έχουν καλέσει τους μουσουλμάvoυς Αλβανούς να προσπαθούν να βρίσκουν δουλειές στις προαναφερθείσες πόλεις και περιοχές, οι οποίες, σύμφωνα με τους «Τσάμηδες», πάσχουν από δημογραφικό πρόβλημα, με σκοπό, ύστερα από μερικά χρόνια, να ζητήσουν να πολιτογραφηθούν εκεί ως Έλληνες πολίτες, με απώτερο στόχο την «ειρηνική κατάκτηση της “Tσαμουριάς”».

Να σημειώσουμε ότι ανάλογη πολιτική ακολουθεί η Άγκυρα στη Δυτική Θράκη, χρηματοδοτώντας τους μουσουλμάνους κατοίκους της για την αγορά ακίνητης περιουσίας, προσβλέποντας, και αυτή με τn σειρά της, σε μια μελλοντική αλλαγή του χάρτη.


Σε ό,τι αφορά στην προώθηση του «τσάμικου», όμως, τα τελευταία χρόνια, το «Μετροπόλιταν» τονίζει ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί και ένα ιστορικό υπόβαθρο των αλβανικών επεκτατικών επιδιώξεων έναντι της χώρας μας, μέσω της ίδρυσης, πριν από δύο χρόνια στα Τίρανα, του αποκαλούμενου «Ιδρύματος Τσάμικων Μελετών». Ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εν λόγω ιδρύματος είναι και ο Μπεκίρ Μέτα, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αλβανίας, o οποίος τελευταία έγραψε και το βιβλίο με τίτλο Η τραγωδία της Τσα­μου­ριάς.


Στο συγκεκριμένο βιβλίο επιχειρείται σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας, καθώς η αναφορά στην ιστορική παρουσία των «Τσάμηδων» σταματά στο έτος 1939 και έτσι αποσιωπάται το γεγονός της συνεργασίας τους με τους Ιταλο-γερμανούς στα χρόνια της Κατοχής, καθώς και η καταδίκη τους από ελληνικό στρατοδικείο των εγκληματιών πολέμου (απόφαση 344/23-5-1945 του ειδικού δικαστηρίου δοσιλόγων Ιωαννίνων).


Να επισημάνουμε, γράφει ο κ. Τρίτος, ότι το καλοκαίρι του 1944, κατά τη διάρκεια των μαχών που έγιναν στη Θεσπρωτία μεταξύ των αντάρτικων δυνάμεων του ΕΔΕΣ και των Γερμανών, οι «Τσάμηδες» πολέμησαν στο πλευρό των τελευταίων και λίγο πριν ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της περιοχής, υπό το βάρος της ενοχής και το κράτος της απειλής, διέσχισαν μαζικά τα σύνορα και πέρασαν στην Αλβανία. O βασικός λόγος φυγής τους ήταν ο φόβος για τις συνέπειες από τη συνεργασία τους με τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα και τους βασανισμούς και τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των κατοίκων της Ηπείρου. Για τη φυγή τους στην Αλβανία, μάλιστα, και σε αναγνώριση των υπηρεσιών τους, οι Γερμανοί τους διέθεσαν φορτηγά και άλλα μεταφορικά μέσα.

Από:ellas.yooblog.gr

3 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ποια Ήπειρο;
Αυτοί έχουν αγοράσει όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες πουλάνε οι Αλβανοί αγοράζουν. Χωράφια, σπίτια επιχειρήσεις...
Και στο Χαϊδάρι και στην Καλαμάτα η ίδια κατάσταση. Εμείς, αραχτοί... με το φραπόγαλα ανά χείρας.
Δες τι γίνεται και με τους εργολάβους... έγιναν αφεντικά και προσλαμβάνουν Ινδούς και Πακιστανούς... Έχω παραφρονήσει κάθε πρωί να γράφω άδειες παραμονής και διαβατήρια.
Τουλάχιστον να δουλεύουν και να μην υπηρετούν το έγκλημα ! ! !

Πατριάρχης είπε...

Τα πράγματα έιναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις. Και εδώ στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Μακεδονία η ίδια ακριβώς κατάσταση, όσο για την εγκληματικότητα καλά κρατεί. Πάντως για την Ελλάδα αυτά τα πράγματα είναι προτόγνωρα.
Γειά χαρά.

Τάσος είπε...

Το ξεπούλημα πάσης φύσης το έχουμε αναλάβει εμείς οι νεοέλληνες.. ότι προλάβετε.. ε, ρε να 'μουν Αλβανός χαρά που 'θάκανα!!