Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

BP : Στον έλεγχο των ΕΛΠΕ


Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συμφωνία αφορά 1200 πρατήρια καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 170.000 κυβ. μέτρων ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες που αφορούν τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο της ΒΡ.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε............ 359 εκατ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και την ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 40 εκ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της BP θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει εύλογη μεταβατική περίοδο για την διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ε.Χριστοδούλου, δήλωσε σχετικά ότι: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, που εστιάζεται στην αναβάθμιση της διύλισης και εμπορίας, η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου στην λιανική εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και επιφέρει παράλληλα σημαντικές συνέργειες.».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ.Γ.Κωστόπουλος, πρόσθεσε εξάλλου τα εξής: «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του Ομίλου μας και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική μας. Είμαι ενθουσιασμένος από την επικείμενη συνεργασία με τα στελέχη, τους ανθρώπους και τους συνεργάτες της ΒΡ Hellas, η οποία από το 1951 που λειτουργεί στην Ελλάδα, έχει διαγράψει συνεχή επιτυχημένη πορεία και ισχυρή κερδοφορία στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών.

Το διευρυμένο δίκτυο πρατηρίων αλλά και η ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη συμφωνία, θα προσδώσουν στον Όμιλο αξία και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση παροχής υπηρεσιών και προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών στην Ελλάδα».
http://www.sofokleous10.gr/
Από:ventetta.blogspot.com

1 σχόλιο:

φίλης κ. είπε...

Άσχετο αλλά επίκαιρο!

Εξαρτημένος ΝΑΙ! Περιθωριακός ΟΧΙ!

Δεν με ενοχλεί η δύσπνοια! Εξ άλλου δεν είμαι δρομέας!
Δεν με ενοχλεί η επιβάρυνση της υγείας μου!
Εξ άλλου είτε υγιής είτε άρρωστος μια μέρα θα τελειώσω!
Δεν με ενοχλεί που θα πληρώσετε όλοι εσείς για να γίνω εγώ καλά αν ο μοι γέννητο αρρωστήσω!
Δεν με ενοχλεί που βρωμάει η ανάσα μου με ότι αυτό σημαίνει!
Δεν με ενοχλεί που πέρα από τα άλλα δεν διαφέρει η εικόνα μου από μια μαϊμού που δεν έχει επίγνωση όταν της δίνουν ένα τσιγάρο να καπνίσει! Γιατί μήπως έχω εγώ? Μηχανικά το κάνω! Επομένως?..........
Δεν με ενοχλεί το έξοδο! Και όταν δεν κάπνιζα στον άσσο ήμουν!
Δεν με ενοχλεί που ενοχλούνται οι άλλοι από την έξη μου!
"Δημοκρατικό μου δικαίωμα" είναι να τους ενοχλώ με τις κακές μου συνήθειες!
Μα θα μου πεις το δημοκρατικό σου δικαίωμα σταματάει εκεί που αρχίζει να ενοχλείται ο διπλανός σου!
Και ποιος σου είπε ότι έχουμε δημοκρατία θα σου απαντήσω εγώ! Επομένως…..άντε πήγαινε από δω πέρα ρε!!!!!!
Δεν με ενοχλεί η κατάχρηση κάτω από ειδικές συνθήκες διότι στην ζωή πρέπει πολλές φορές να φτάνεις και στα άκρα! Σε όλες τις εκφάνσεις της! Για να αποκτήσεις αίσθηση του μέτρου! Οι Σπαρτιάτες έβαζαν τους δούλους στο τζαμπέ να μεθύσουν για να παραδειγματιστούν τα παιδιά τους από τις συμπεριφορές των μεθυσμένων!!! Εμείς δούλους δεν έχουμε! Επομένως το πείραμα ή το κάνεις μόνος σου ή δεν έχεις αίσθηση του μέτρου!
Εν κατακλείδι. Δεν με ενοχλεί τίποτα!!.........................................................

Ένα πράγμα μόνο με ενοχλεί!..........................................................................

Πως άφησα εγώ τον εαυτό μου να γίνει ένας εξαρτημένος! Και μάλιστα από κάτι που από ότι λένε δεν είναι και ωφέλιμο! Ή τουλάχιστον υπάρχουν εξαρτήσεις που θα ήταν περισσότερο ανώδυνες και μπορούσα να επιλέξω. Αλλά μάλλον διάλεξα την χειρότερη!

Όντας λοιπόν εξαρτημένος δέχομαι και είμαι υπέρμαχος «να μου το κόψετε» αλλά όχι με το ζόρι! Είμαι εξαρτημένος! Επομένως άρρωστος! Όταν απειλήθηκα-από πρόσωπα ή καταστάσεις- αντέδρασα αρνητικά! ΘΕΛΩ ΑΡΩΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ.

Θέλω τις καλλίτερες συνθήκες που θα σέβονται το δικαίωμά μου στην εξάρτηση και τον κατάλληλο χώρο αποθεραπείας ενός αρρώστου-παράνομου που δεν είναι αρνητικός να σωφρονισθεί. Θέλω το καλλίτερο σαλόνι που διαθέτει ο χώρος εργασίας μου να ορισθεί σαν χώρος καπνιστών! Και θέλω και καλό ντεκόρ. Γλάστρες εσωτερικού χώρου, κάδρα με τοπία στους τοίχους, καθίσματα αναπαυτικά και κεριά που απορροφούν τις οσμές του τσιγάρου!
Εγώ στο πρώην ψυγείο του super market δεν μπαίνω να καπνίσω! Εκεί που κάποτε βάζαμε τα σφάγια δεν θα με βάλετε τώρα να καπνίσω! Διότι φαίνεται καθαρά ότι δεν σέβεστε τους άρρωστους!!!! Αλλά ούτε και σε υμιυπαίθρια θα βγω ούτε σε προθαλάμους! Είμαι σοβαρός και αξιοπρεπής εξαρτημένος-άρρωστος εγώ δεν είμαι παίξε γέλασε!
Και εις ένδειξη διαμαρτυρίας σταματάω από 1/7/09 το κάπνισμα σε κάθε εργασιακό χώρο μέχρι να βρω κατάλληλες συνθήκες σταδιακής αποθεραπείας.
Με ότι αυτό συνεπάγεται! Και μέχρι τότε: Προσοχή στον άρρωστο με στερητικά σύνδρομα!

Κ. Φίλης
Εξαρτημένος μέχρι νεωτέρας!