Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

14χρονη έζησε 118 ημέρες χωρίς καρδιά

Από: troktiko.blogspot.com

Μία 14χρονη Αμερικανίδα έζησε επί σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς καρδιά και στο διάστημα αυτό διατηρήθηκε στη ζωή με μία ειδικά κατασκευασμένη μηχανική αντλία που υποκαθιστούσε την καρδιακή λειτουργία, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι θεράποντες γιατροί της στο Ιατρικό Κέντρο Τζάκσον Μεμόριαλ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, πρόκειται για την Τζάνα Σίμονς από τη Νότια Καρολίνα, η οποία έπασχε από διατεταμένη καρδιομυοπάθεια.

Στις 2 Ιουλίου η 14χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στο...

παιδιατρικό νοσοκομείο Χολτς του Μαϊάμι, αλλά ο οργανισμός της δεν δέχθηκε το μόσχευμα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκασθούν να το αφαιρέσουν.

Προκειμένου να διατηρήσουν τη νεαρή ασθενή στη ζωή, οι επιστήμονες της εμφύτευσαν δύο ειδικά κατασκευασμένες καρδιακές αντλίες που εξασφάλισαν τη ροή του αίματός της μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, οπότε την υπέβαλαν σε δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς.

"Στην πραγματικότητα έζησε 118 ημέρες χωρίς καρδιά, με την κυκλοφορία του αίματός της να υποστηρίζεται από δύο αντλίες", εξήγησε ο δρ. Μάρκο Ρίτσι, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: