Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Οι αναρχικοί του Λονδίνου με τα LANDROVER.

Από:vendetta.blogspot.com

Είναι νέοι, γόνοι πλούσιων οικογενειών, φοιτούν στα καλύτερα πανεπιστήμια
τουΛονδίνου και δηλώνουν αναρχικοί! Σπουδάζουν στο ευρωπαϊκό κέντρο του καπιταλισμού, αλλά έχουν βαλθεί να…...... αλώσουν το σύστημα από μέσα. Ετσι, ανάμεσα σε βόλτες με πολυτελή Land Rover και ξέφρενα γλέντια στα ελληνάδικα του Λονδίνου, βρίσκουν τον χρόνο για «καταδρομικές επιχειρήσεις», όπως αυτή σε βάρος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη την περασμένη εβδομάδα. Οι «ρεμπέτες του Λονδίνου», όπως κάποιοι Eλληνες τους βάπτισαν, πέταξαν αβγά στον υπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο αμφιθέατρο του London School of Economicsκαι αιφνιδίασαν τη Σκοτλαντ Γιαρντ, όπως είχαν κάνει και λίγους μήνες πριν, όταν συγκεντρώθηκαν και έκαψαν ελληνική σημαία έξω από γνωστό πολυκατάστημα του Λονδίνου. Οι αναρχικοί με τα Land Rover, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ακόμη και γόνοι γνωστών οικογενειών της Αθήνας, καταγράφουν μάλιστα τα κατορθώματά τους σε βίντεο και τα διοχετεύουν σε γνωστό αναρχικό ιστοχώρο με έδρα την Ελλάδα.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Το να σπουδάζει κάποιος στην ακριβότερη πόλη της Ευρώπης προϋποθέτει γερές χορηγίες από τους γονείς, κάτι που είναι και το πλέον διαδεδομένο στην κοινότητα των Ελλήνων του Λονδίνου. Το προφίλ των παιδιών αυτών κινείται πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο. Ακριβά ρούχα, διαμερίσματα πολλών τετραγωνικών μέτρων, τζιπ «θηρία» και φυσικά γλέντια κάθε Σάββατο βράδυ στα μπουζούκια. Μόνο που οι «ελληνικές ζημιές», που γίνονται στον… ναό του «Elysee» με τα βουνά από πιάτα που κυριολεκτικά «χτίζουν» την πίστα, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν οι νεαροί αναρχικοί ακτιβιστές που πέταξαν αβγά στον κ. Αλογοσκούφη και έκαψαν την ελληνική σημαία διαμαρτυρόμενοι για τον φασισμό. Τις τελευταίες ημέρες, βασικό θέμα συζήτησης στα ελληνικά φοιτητικά στέκια του Λονδίνου είναι τα κατορθώματα των νεαρών κουκουλοφόρων στο LSE. Απορία όλων είναι ποιοι τελικά είναι οι τολμηροί που παρεισέφρησαν στο κτίριο της «Kingsway», εκτόξευσαν τα αβγά και έφυγαν προτού προλάβει να επέμβει η αγγλική αστυνομία. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά ποιοι είναι. Φορούσαν άλλωστε κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους», λέει το μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (SEFL) κ. Ιάσων Γεωργιάδης. Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη πως πολλά από αυτά τα παιδιά επιλέγουν να κάνουν και κάποιες ενέργειες, οι οποίες από τη μία προκαλούν και από την άλλη εκτονώνουν την πίεση και το άγχος που αισθάνονται από τις σπουδές. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ότι πολλοί γνωρίζουν την ταυτότητά τους. «Πρόκειται για μια παρέα η οποίαδεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Είτε από ιδεολογία είτε από αντίδραση οι φοιτητές αυτοίδηλώνουν αναρχικοί ακτιβιστές και παίρνοντας παράδειγμα από ανάλογες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες», λέει χαρακτηριστικά φοιτητής . Οι υποψίες των φοιτητών αλλά και των Αρχών έχουν στραφεί σε μια ομάδα 1015 ατόμων, τα οποία μένουν στο κέντρο του Λονδίνου και μετακινούνται με πολυτελή τζιπ. Γόνοι επιχειρηματιών οι περισσότεροι, επισκέπτονται τα γνωστότερα κλαμπ και στέκια του Λονδίνου ξοδεύοντας σημαντικά ποσά.Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται μεταξύ των φοιτητών, η ομάδα αυτή προσχώρησε στην αναρχική ιδεολογία μέσα από συζητήσεις και συγκεντρώσεις σε σπίτια. Πήραν την απόφαση να πραγματοποιούν ακτιβιστικές ενέργειες, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν βία. Δεν είναι βέβαια όλοι οι Ελληνες φοιτητές στην Αγγλία γόνοι πλούσιων οικογενειών. Οπως τονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Γεωργίου:«Yπάρχουν φοιτητές με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που εργάζονται στις βιβλιοθήκες, στην εστίααλλά και στον δρόμο πουλώντας περιοδικά, τα λεγόμενα "Big Issue" που αγοράζουν 50 πένες και πουλάνε στη συνέχεια μία λίρα».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

Çümlat Baltaçli - Δημητριος Παλτατζης είπε...

Ο πουτανος Πουτιν Ρωσσιας εβαλε της φωτιεσ νε εκδικιθη την Ουκρανια