Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΝΕΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ-ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Από: www.metharros.gr

Μια συγκλονιστική επιστολή αναγνωστών που δεν πρέπει να χάσετε!!
1. Γιατί δεν είμαστε οι παραπλανημένοι που τους πιστεύουν(!) που τους λένε και ξελένε, που τους τάζουν και τους εξαγοράζουν και την επομένη ξεδιάντροπα τους αδειάζουν!!.
2. Γιατί, και αυτοί που κάνουν πως τους πιστεύουν, δεν τους παίρνουν καθόλου σοβαρά(!) μιας και δεν είναι δα χαζοί….(απλά έχουν μια μάταια, τυφλή και ανούσια προσμονή)!!
3. Γιατί, και αυτοί που τους ψηφίζουν εκβιαζόμενοι (!) τείνουν να καταλάβουν ότι δεν αξίζει ούτε να τους φοβούνται…. Τα «νταηλίκια» τέλειωσαν πια…
4. Γιατί δεν ανέχομαι να μου λένε πάντα ότι “ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα” και κανείς να μην μου λέει τι αμέλησαν να κάνουν για να προληφθεί η καταστροφή. Μία καταστροφή δεν θα ήταν καταστροφή αν προβλεπόταν πριν ξεκινήσει. Αν τα αφήνουμε όλα στο Θεό, ακόμα και αυτός δεν μας σώζει.
5. Γιατί δεν αντέχω να τους ακούω να μου λένε τι παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ακόμη και την δική τους(!) και όχι τι έχουν σκοπό να κάνουν για να λυθούν τα όποια προβλήματα.
6. Γιατί δεν μπορώ να τους ακούω να υπόσχονται με θράσος πράγματα με τα οποία δεν έχουν κανέναν σκοπό να ασχοληθούν και να ολοκληρώσουν. Βαρέθηκα τά είπα ξείπα!!
7. Γιατί τους θεωρώ αστείους, όταν δεν κάνουν κάτι να ισχυρίζονται ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος. Ο στρατηγός άνεμος, η προηγούμενη κυβέρνηση, τα φυσικά φαινόμενα..
8. Γιατί με εξοργίζουν όταν προσφέρουν δουλειές μόνο σε εξαγοραζόμενα “πράσινα” και “γαλάζια” παιδιά - αδιαφορώντας για όποιον δεν είναι αρκετά επαίτης να τους ζητήσει το μέλλον του. Δεν έχουν δε καθόλου τσίπα να ζητούν από τον κόσμο να ξεπουλήσει την ψήφο του και ταυτόχρονα να του μιλούν για δημοκρατία.
9. Γιατί δεν θέλω να μου υπόσχονται ακριβώς αυτό που θέλω να ακούσω, και μετά κάνουν ακριβώς αυτό που συμφέρει αυτούς (ή τους χρηματοδότες τους) να κάνουν. Γιατί δεν είμαι κακομοίρης και δεν ζητιανεύω το δίκιο μου!!
10. Γιατί βλέπω να μην αγγίζουν τα βασικότερα προβλήματα, όπως την αγωνία του πολίτη που προσπαθεί να ζήσει με 700 ευρώ (όταν το νοίκι δεν πέφτει κάτω από τα 300), μέχρι τα πιο απλά (όπως να υπάρχει 24ωρο μετρό, ή να διορθωθούν τα χαλασμένα πεζοδρόμια)
11. Γιατί ξέρω ότι έχουν μετατραπεί σε επαγγελματίες πολιτικούς, και η ελεύθερη ώρα τους είναι στην Εκάλη, στα γυμναστήρια των VIP’S και στα τένις κλάμπ.
12. Γιατί ξέχασαν πως είναι ένα βρώμικο πεζοδρόμιο, καθόσον πλέον στα σπίτια τους και στην δουλειά τους έχουν επιμελώς φροντίσει να είναι όλα λαμπίκο. Γιατί, ενώ έχουν υπηρέτες, το παίζουν προστάτες των αδυνάτων!!
13. Γιατί με προκαλούν που περνάνε τις διακοπές τους σε κότερα άλλων. Άσε που τρώνε άδικα τα κοτερά και τα «πεσκέσια» μου και πίνουν αγέλαστοι το κρασί μου!!
14. Γιατί με προκαλούν που περνάνε τις διακοπές τους με χλιδή. Δηλαδή, «κάτσε και καμάρωνε εσύ… κοίταζε και μην αγγίζεις… χόρτασε να με βλέπεις να τρώω.. χειροκρότησε ρε!! Τι παλαμακισμένος είσαι»;;
15. Γιατί κανένας τους βουλευτής, δεν έχει διαβάσει νομοσχέδιο που δεν τον αφορά άμεσα, ακόμα και αν το έχει ψηφίσει.
16. Γιατί εδώ και πολλά - πολλά χρόνια, κάνουν ξεκάθαρη πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση των ασφαλιστικών μου πόρων και του χρηματιστηρίου - αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες. Αυτοί εξάλλου είναι οι κερδισμένοι..
17. Γιατί θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν ωράριο εργασίας. Ένας βουλευτής μπορεί να είναι απολύτως επιτυχημένος αρκεί να ψηφίζει αδιαμαρτύρητα ότι του δίνει το κόμμα του - και ας μην κάνει απολύτως τίποτα σε όλη την τετραετία της θητείας του. Άλλωστε δεν έχει απολυθεί ποτέ βουλευτής, ως άχρηστος. Έχει απολυθεί όμως ως “απείθαρχος” όποιος όρθωσε ανάστημα!!
18. Γιατί αγανακτώ με τον ανεπάγγελτο μιζαδόρο που δεν είναι ούτε ποιο έξυπνος, ούτε ποιο ικανός, ούτε ποιο αξιοπρεπής από εμένα που δουλεύω πάνω από οχτώ ώρες - επειδή αυτός έχει προσωπική φρουρά και ασφάλεια, και εγώ πηγαίνω στην δουλεία μου με το λεωφορείο.
19. Γιατί δεν μπορούν πλούσιοι να εκπροσωπούν φτωχούς. Ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει τον πεινασμένο. Έπαψα να σκύβω!! Δεν είμαι δουλικό κανενός και δεν χωράω στην τσέπη του…
20. Γιατί ανήκουν μεν σε δήθεν αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά στις ίδιες λέσχες και στοές πλουσίων. Ορκίζονται στο χρήμα και πουλάνε την ψυχή τους στο διάβολο!!
21. Γιατί εμπέδωσα ότι, πολίτης δεν είναι μόνο αυτός που όταν πέθανε είπαμε “κρίμα”, αλλά και αυτός που αργοπεθαίνει καθημερινά - από αρρώστιες γιατί τα νοσοκομεία υπολειτουργούν - από τροχαία, γιατί οι δρόμοι αφήνονται στην ευχή του Θεού, και η τροχαία λειτουργεί ως φοροεισπράκτορας - από το άγχος, γιατί ο κόσμος παλεύει για να επιζήσει από τις τράπεζες που τον απομυζούν για το υπερκέρδος.
22. Γιατί αδιαφορούν με ότι δεν έχει άμεση εμπορική αξία - δεν είναι το ίδιο για αυτούς να καίγεται ένα ξενοδοχείο, με το να καίγεται ένα δάσος. Γιατί η δικιά σου καλύβα είναι ξέσκεπη!!
23. Γιατί κατάφεραν να κάνουν την Δημοκρατία στόχο και να ενεργοποιούν αναρχικούς με επιθετικές συμπεριφορές και εκμεταλλεύονται κατακρεουργώντας τα νιάτα τους..
24. Γιατί κατάφεραν να τρομοκρατήσουν την νέα γενιά για το μέλλον της. Της στέρησαν το χαμόγελο και δεν τους συγχωρώ. Γιατί την αφήνουν απροστάτευτη και την εξωθούν στα ναρκωτικά!!
25. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν θα πεθάνει ένας πολίτης από δική τους αμέλεια. Ούτε αν τα παιδιά μας θα μάθουν γράμματα, αφού αυτοί έχουν το αμερικανικό κολέγιο δικό τους….
26. Γιατί χωρίζονται μεταξύ τους σε συμβατικά άτακτους (που φωνάζουν στα κανάλια και λένε αυτά που το επίσημο κόμμα δεν τολμά να ξεστομίσει), και σε νομοταγείς, επισήμους εκπροσώπους του κατεστημένου... τους γνωστούς βαρόνους των μέσων χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού της γνώμης!!
27. Γιατί ανέχθηκαν να τους παρακολουθούν τα τηλέφωνα, ανέχθηκαν να μείνει μυστήριο ο θάνατος Τσακιλίδη, ανέχθηκαν να μπουν ποινές μόνο στον πλοίαρχο και αντιπλοίαρχο του Σάμινα, ανέχθηκαν να μείνουν ουσιαστικά ατιμώρητα τα τροχαία του Μαλλιακού, να μείνουν ατιμώρητοι όσοι έφταιγαν για την Ρικομέξ, ανέχθηκαν να υπάρχει “παραγραφή” στα αδικήματα - ακόμα και αν είναι κατά ζωής.
28. Γιατί έγινα και εγώ, ο πράος πολίτης, υποψήφιος τρομοκράτης και μου παρακολουθούν το τηλέφωνο, με παρακολουθούν στις πορείες, και μου ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων στα πολιτικά γραφεία.
29. Γιατί όποιον δεν πάει με το ρεύμα, όποιον τους ενοχλεί, τον εξοβελίζουν με όλους τους τρόπους. Έχουμε παραδείγματα για το πώς εξαφανίζουν όσους πολιτικούς κάνουν το καθήκον τους…
30. Γιατί μετά από κάθε λάθος τους, δεν εμφανίζεται κανείς να πει “Εγώ το έκανα”. Εγώ έχω την ευθύνη! Πάντα φταίνε οι άλλοι του άλλου κόμματος!! Και οι δύο όμως συγκαλύπτουν τις πομπές τους σαν συνεταιράκια που είναι!!
31. Γιατί δεν ξέρουν πως είναι να ζεις με τον κατώτατο μισθό - αλλά τον ορίζουν για όλους τους υπόλοιπους. Εμάς. Αν έπρεπε να ζήσουν ΑΥΤΟΙ με τον κατώτατο μισθό, πόσα ευρώ πιστεύετε ότι θα ήταν;
32. Γιατί έχουν καταλύσει κάθε ιερό, και αυτοί που θα έπρεπε να μας προστατεύουν (η αστυνομία) οι ηθικοί (ο νόμος) κατηγορούν για ξυλοδαρμούς …τις ζαρντινιέρες. Οι …υπερασπιστές του δικαίου χτυπούν διαδηλωτές (τότε και τώρα) κυνηγούν, βιντεοσκοπούν διαδηλώσεις (για τις… εφημερίδες τους), βαράνε πολλοί έναν, βάζουν κρατούμενους να χτυπούν ο ένας τον άλλο. Και από την άλλη, συλλαμβάνουν (με εντολές άλλων) πακιστανούς, επιτρέπουν τις φυγαδεύσεις κρατουμένων με …ελικόπτερα, δεν έχουν λύσει το θέμα των ναρκωτικών στις φυλακές, (δεν έχουν καν λύσει το θέμα των φυλακών)….
33. Γιατί έχουν φτιάξει σήμερα επιδοτούμενες φοιτητικές οργανώσεις, για να φτιάξουν στην συνέχεια άμυαλους αυριανούς τηλεθεατές. Γιατί την νεολαία την έχουν για εκμαυλισμό και όχι ιδεολογική πρωτοπορία!!
34. Γιατί δεν ξεχνώ το Σάμινα, την Βόνταφον, τα Ομόλογα, τον Ζαχόπουλο, τον Γερμανό, την Ζήμενς και τόσα άλλα ‘όπως την Μακεδονία, την Κύπρο, την Θράκη, το Αιγαίο’..
35. Γιατί κατά βάθος είναι φίλοι - και χτίζουν τα σπίτια και τα εξοχικά τους δίπλα - δίπλα, παίζουν τένις και μπιρίμπα μαζί, βαπτίζουν ο ένας τον άλλο, έχουν αφανείς εταιρίες, κάνουν μεταξύ τους κουμπαριές - και μετά δήθεν πλακώνονται στα κανάλια. Όλοι μας ξέρουμε πόσες μικτές επιχειρήσεις έχουν φτιάξει κρυφά για να «μασάνε» σε κάθε περίπτωση…
36. Γιατί συγκαλύπτει ο ένας τις ανομίες της οικογένειας του άλλου. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!! Η οικογενειοκρατία τους μας έχει εκνευρίσει αφάνταστα!! Ούτε ένας γόνος από τις τρείς οικογένειες στην Βουλή!!
37. Γιατί συγκαλύπτουν τους επιχειρηματίες που τους ανεβάζουν, ακόμα και τον αντίπαλό τους, για να μην τους πάρουμε όλους χαμπάρι. Όλοι τους μαζί για την απολαβή!!
38. Γιατί είναι τέτοια φίδια που εκβιάζει ο ένας τον άλλο, αγκαλιάζονται δαγκώνονται και φιλιούνται ταυτόχρονα. Αισθήματα δεν έχουν συμφέροντα έχουν!!
39. Γιατί ποτέ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ δεν πλήρωσε κανείς με τα ιδιωτικά του λεφτά για κρατική ζημιά που δημιουργήθηκε από δική του αμέλεια. ΠΟΤΕ. Ούτε και πρόκειται ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ να το κάνει.
40. Γιατί ακολουθούν την γραμμή του κόμματος που είναι άλλη κάθε φορά που αλλάζει ο αρχηγός!! Άρα ψεύδονται αλληλοδιαδόχως!! Οι καριερίστες είναι σιχαμεροί και γλοιώδεις, όταν γλύφουν τον εκάστοτε αρχηγό που είναι σαν τα μούτρα τους και αυτός. Μάλιστα βάζει στην αυλή του τον κάθε σφουγγοκωλάριο αρκεί να είναι χαμερπής!!
41. Γιατί δέχονται το λευκό και το άκυρο (που είναι δύο εντελώς αντίθετα πράγματα) να προσμετρούνται ως ίδια στις εκλογές, και επιπλέον ενισχύουν πάλι αυτούς (που είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται). Και αυτό δεν έχει αλλάξει ποτέ.
42. Γιατί παρευρίσκονται σε κάθε επιτυχία της εθνικής, των ολυμπιονικών και της Γιουροβίζιον - μόνο για να τους δει ο φακός, καθώς, έτσι και αλλιώς, δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ που να δικαιολογεί την παρουσία τους.
43. Γιατί στηρίζονται σε εκδότες και επιχειρηματίες των μήντια, που είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίες σε άλλες εταιρείες (που συχνά, συνεργάζονται με το δημόσιο). Διαπλοκή, ίσον παράνομη συναλλαγή με (υψηλή) αμοιβή των πολιτικών διαμεσολαβητών από το κεφάλαιο.
44. Γιατί επιτρέπουν στις τράπεζες, στις γαλακτοβιομηχανίες, στα σούπερ μάρκετ και σε όλους αυτούς να δημιουργούν καρτέλ, τράστ και να καθορίζουν την τιμή της επιβίωσής μας.
45. Γιατί πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για αντεθνικές δράσεις!!. Τέτοια ενδοτικότητα δεν δικαιολογείται παρά μόνο από επίορκους προδότες!!
46. Γιατί μας κάνουν ο ένας να ξεχνάμε την γελοιότητα της υποκρισίας του άλλου. Έχουν είκοσι με τριάντα χρόνια βουλευτές και θέλουν να μας το παίξουν και ανανέωση!! (30 ο Γιωργάκης- 20 ο Κωστάκης)!!
47. Γιατί επαναπαύονται με το ότι η επόμενη καταστροφή, θα σβήσει στο μυαλό μου την τελευταία για την οποία είναι όλοι τους -άμεσα ή έμμεσα- υπεύθυνοι.
48. Γιατί ρίχνουν όλα τα στραβά στην “προηγούμενη κυβέρνηση” τους…. Ο Ηγούμενος τα φορτώνει στον προ-Ηγούμενο!! Γιατί ακόμη και την Ορθοδοξία την προσβάλλουν και την διασύρουν!!
49. Γιατί ανέχθηκαν την διάλυση της νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα, για να ενισχύσουν το αδίστακτο ιδιωτικό νοσοκομείο που έχουν μετοχές.
50. Γιατί δεν έφτιαξαν μία Ελλάδα που να σέβεται τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντιθέτως, άφησαν μία Ελλάδα να δημιουργεί, κάθε μέρα περισσότερους ΑΜΕΑ.
51. Γιατί προσλαμβάνουν άλλους να γράψουν τον λόγο τους, άλλους να τους ντύσουν, άλλους να τους πουν πως θα κουνάνε τα χέρια τους, άλλους να τους πουν τι πολιτική θέση να πάρουν, άλλους να τους πουν τι θέλει ο λαός και πώς να τον κοροϊδέψουν!!.
52. Γιατί ο μόνος λόγος που δεν είναι τα πράγματα χειρότερα, είναι γιατί δεν είχαν λίγο παραπάνω χρόνο. Γιατί αν τους δώσω άλλη μία ευκαιρία θα σιγουρέψω μια νέα χαμένη τετραετία!!
53. Γιατί ξέχασαν ανθρώπους στα κοντέινερ. Γιατί χτίζουν βίλες και πισίνες επιβάλλοντας την εξοικονόμηση νερού για τους υπόλοιπους!!
54. Γιατί δουλεύουν μόνο μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές. Τις άλλες μας εμπαίζουν!! Γιατί μας χτυπάνε στην πλάτη σαν ξεσαμάρωτα τετράποδα!!
55. Γιατί θεωρούν την πολιτική τους καριέρα και διαδρομή προσόν. Είναι επαγγελματίες ψεύτες.. Γιατί αισθάνονται ότι μπορούν να μας φέρουν βόλτα με το προσποιητό ενδιαφέρον τους!!
56. Γιατί, νιώθουν κόμματα εξουσίας (τωρινής ή επόμενης), και δρουν με το θράσος της εξουσίας που δεν τους παρείχε κανείς. Αν είσαι υποψήφιος σε ένα από τα δύο κόμματα, είσαι (ακόμα και αν δεν έχεις βγει εσύ ή το κόμμα σου) εξουσία.
57. Γιατί με αναγκάζουνε να ψηφίζω κόμματα, όχι ανθρώπους. Το ανέχονται, γιατί η πηγή της δύναμής τους είναι πολίτες που θέλουν να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου. Αντί να έχουμε Βουλή ανθρώπων - αντιπροσώπων, έχουμε πλασματική Βουλή κομμάτων Α.Ε. Ο κόσμος σκοτώνεται στους δρόμους για το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, ή για την Αριστερά και την Δεξιά, ξεχνώντας ότι δεν είναι (οι ιδέες) παρά μόνο ιδέες, και ότι εξαρτώνται διαρκώς από τους ανθρώπους που τις υπηρετούν. Και μετά, αυτό το λένε “δημοκρατία”.
58. Γιατί δεν έχουν καταφέρει να λύσουν προβλήματα για τους συμπολίτες μου, αλλά όταν θέλουν ΑΥΤΟΙ κάτι (όπως να αποχαρακτηριστεί μία περιοχή ή να ανοίξει η αστυνομία έναν δρόμο) είναι φοβερά αποτελεσματικοί.
59. Γιατί πιθανόν το ποιό παράτολμο πράγμα που έχουν κάνει στην ζωή τους ήταν να κολλήσουν μία αφίσα ως φοιτητές, ενώ το ποιο παράτολμο πράγμα που έχω κάνει εγώ είναι να ψάχνω για δουλειά επί δέκα μήνες, μένοντας στο νοίκι, και προσπαθώντας να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου.
60. Γιατί είναι ικανοί να απαντούν επί μισή ώρα, και να μην έχουν δώσει ούτε μία απάντηση. Γιατί μετέτρεψαν την πολιτική σε τεχνική της εξαπάτησης!!
61. Γιατί δεν παραιτούνται ΠΟΤΕ, υπό καμία συνθήκη. Δηλώνουν πάντα αναρμόδιοι… Η καρέκλα τους έχει γίνει ένα με τον πισινό τους…
62. Γιατί το θράσος τους δεν έχει όρια. Παίζουν κακόσχημο θέατρο και θέλουν να τους επικροτώ από πάνω!! Η υποκρισία τους έχει γίνει επάγγελμα!!
63. Γιατί δεν έχουν άποψη για τίποτα - πριν ρωτήσουν το κόμμα και τον διαφημιστή τους!! Μας λένε αυτά που θα μας χαϊδέψουν τα αυτιά και θα μας υφαρπάξουν την ψήφο!!
64. Γιατί όλοι τους ελεεινολογούν και βρίζουν - αλλά ποτέ δημόσια, γιατί κάνει κακό στην πολιτική εικόνα τους. «Δεν είναι τώρα να μοιάζουμε με τους ψηφοφόρους μας»...
65. Γιατί είναι ικανοί να πουν “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” σε έναν μεροκαματιάρη, και να μην ντραπούν. Γιατί δεν έχουν αληθινά ανθρώπινα αισθήματα!!
66. Γιατί δεν έχουν ντραπεί ποτέ, και με ΤΙΠΟΤΑ. Ιδίως όταν εξαπατούν τους ψηφοφόρους τους… Γιατί εμπορεύονται την φτώχεια και την δυστυχία και υπόσχονται φρούδες ελπίδες στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του!!
67. Γιατί δεν έχουν αληθινούς φίλους, μόνο εχθρούς με τους οποίους κάνουν αναγκαστικές συμμαχίες. Στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες, είναι γνωστό ότι ένας υποψήφιος θα φροντίσει να λασπώσει πρώτα έναν άλλο υποψήφιο του ίδιου κόμματος, και μετά του αντίπαλου κόμματος. Εν ανάγκη, εάν μπορούσαν να συμμαχήσουν με τον εχθρό (με αυτόν που “σφάζονται” στα κανάλια) εναντίον του συν-υποψηφίου τους, θα το έκαναν μετά χαράς.
68. Γιατί δεν τους περνάει από το μυαλό να ζητήσουν συγνώμη. Δεν το καταδέχονται άλλωστε… Είναι δήθεν αλάθητοι, ιδίως οι αρχηγοί που έχουν καταστρέψει την χώρα!!
69. Γιατί ξεπουλήθηκαν νωρίς και έκτοτε απλώς ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν, της αυτοσυντήρησης πάση θυσία και σε βάρος όλων...
70. Γιατί είναι αναλώσιμοι, και προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο. Βέβαια, αυτό κάνω και εγώ, αλλά δεν θέλω εγώ την ψήφο τους, αυτοί θέλουν όμως την δική μου...
71. Γιατί αυτοαναφέρονται θρασύτατα ως “τα δύο μεγάλα κόμματα”, αδιαφορώντας για την ίδια την δημοκρατία που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
72. Γιατί για όσα τους υποψιαζόμαστε, τα έχουν κάνει. Και πολύ χειρότερα. Το παράδοξο όμως είναι πως κάθε φορά που τους συγχωρούμε, αυτοί είναι αμετανόητοι!!
73. Γιατί κάθε φορά που τους κοιτάω να μιλούν, προσπαθώ να καταλάβω πως θα με ξεγελάσουν. Και με λένε κι από πάνω και «κουτοχωριάτη»!!
74. Γιατί δεν-τους-έχω-εμπιστοσύνη-πια. Για τίποτα!! Και δεν την ξαναπατάω…. Ως εδώ και μη παρέκει!!
75. Γατί δεν το περιμένουν ότι ξύπνησα!! Όταν το μάθουν θα έχουν ανοίξει οι κάλπες και θα ιδούν τα αποτελέσματα, οριστικά και αμετάκλητα!!
76. Γιατί με τον τρόπο ζωής τους δημιούργησαν την λέξη διαπλοκή. Και θα εισπράξουν την παλάμη την ανοικτή!!
77. Γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος δεν θα τους ψηφίσει. Και όταν το υποστούν, θα έχω πάρει το αίμα μου πίσω!!
78. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία: αν μπορούσαν να φτιάξουν έναν νόμο, που να επιτρέπει μόνο σε δύο κόμματα να συνυπάρχουν στην βουλή, θα το είχαν ήδη κάνει. Και φυσικά, οι “ενισχυμένες αναλογικές”, και όλα αυτά τα τερτίπια, κάνουν ακριβώς αυτό.
79. Γιατί πριν γίνουν βουλευτές ήταν σαν και μένα, και εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι αν κάποτε (θεωρητικά) αποκτήσω εξουσία θα γίνω σαν και αυτούς.
80. Γιατί δεν προσφέρουν, δεν προσέφεραν ποτέ, και δεν έχουν σκοπό να αρχίσουν τώρα. Μερικοί έγιναν πάμπλουτοι από την πολιτική!! Ενώ τα κορόιδα οι ιδεολόγοι την πληρώνουν κι από πάνω!!
81. Γιατί αγνοούν την έννοια της λέξης “προσφέρω”. Όποιον από αυτούς τους ξέφυγε και τον είδαν ειλικρινή και άξιο τον εξόντωσαν σε συνεννόηση, όλοι μαζί οι απατεώνες!! Έχουν γίνει και ζάπλουτοι!!
82. Γιατί έχουν - και αν δεν έχουν δημιουργούν- κλίκες “φίλων” και κολλητών. Όλα τα κοπρόσκυλα που σιχαίνεται ο κόσμος μαζί αλοίφονται!!
83. Γιατί όποτε πάνε σε μία εφορία ή ένα νοσοκομείο για επιθεώρηση, η -ήδη πληροφορημένη- διοίκηση τα έχει όλα καθαρά και στην εντέλεια (χάρη σε κάποιους εργαζόμενους που δουλέψανε υπερωρία), αλλά όποτε πάω εγώ, όλα βρωμάνε, χρειάζομαι νούμερο, και οι υπάλληλοι είτε με αγνοούν, είτε προσπαθούν να με μειώσουν και να τα πιάσουν!!
84. Γιατί αν τους πιάσει κανείς να κλέβουν, και δεν μπορούν να το κουκουλώσουν ή να το αποφύγουν, δεν έχουν την αξιοπρέπεια να πουν “ναι, το έκανα”.
85. Γιατί με έκαναν να μην ελπίζω ΚΑΝ ότι θα αποκτήσουν αξιοπρέπεια κάποια στιγμή. Άλλωστε όσο πιο αδίστακτοι είναι τόσο πιο πολύ μας εξαπατούν!!
86. Γιατί σπρώχνουν τον κόσμο με τα κενά, την ασάφεια και την προχειρότητα των νόμων στην μικρή παρανομία, ώστε να κάνει τα στραβά μάτια για την μεγάλη δική τους. Από το παράνομο παρκάρισμα, μέχρι το παράνομο σπίτι...
87. Γιατί συντηρούν την παρανομία, δημιουργώντας νέους νόμους, αντί να εφαρμόσουν τους ήδη υπάρχοντες. Νέοι νόμοι θα δημιουργήσουν μόνο νέους παρανόμους, όχι λύσεις.
88. Γιατί δημιουργήσανε την γενιά που κάνει ρεζερβέ τις ξαπλώστρες στην παραλία, πάει για μπάνιο μόνο μαζί με κοσμικούς, ντύνεται από συγκεκριμένα καταστήματα με συγκεκριμένες φίρμες (σε συγκεκριμένες τιμές), ξεπουλιέται για μία εμφάνιση στην τηλεόραση ή στο περιοδικό, πίνει συγκεκριμένα ποτά, πληρώνει με κάρτα - ενώ δεν έχει μία.
89. Γιατί έκαναν τα νέα παιδιά να ψάχνουν για βύσμα, ή για πλούσιο σύζυγο - αντί να τα κάνουν να ψάχνουν την δημιουργία και την προκοπή!!
90. Γιατί θέλουν να με κάνουν καθ’ εικόνα και ομοίωσή τους: Να γλύφω τους ανωτέρους, να τρέμω ότι δεν καταλαβαίνω, να πατώ τους από κάτω - και να ψηφίζω ένα από τα δύο τα ίδια και απαράλλακτα!!
91. Γιατί όταν εμφανίζεται κάτι που δεν το καταλαβαίνουν - όπως ένας νέος καθαρός πολιτικός, με επιχειρήματα- του βάζουν ταμπέλα τον λασπώνουν τον εξοντώνουν και τον προσπερνούν.
92. Γιατί είναι πλασματικά υπεράνω. Παρότι είναι στον υπόνομο από κάτω!! Γιατί στα δύσκολα κρύβονται και στις τελετές πρώτη μούρη!!
93. Γιατί φροντίζουν την οικογένειά τους, και όχι την δική μου, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να εξασφαλίζονται για πάντα (ως πολιτικοί ή ως επιχειρηματίες) και τα δικά μου να δουλεύουν για τα δικά τους.
94. Γιατί αν κάτι δεν δουλεύει, δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείς - και αυτοί δεν δουλεύουν!! ΜΑΣ δουλεύουν ασύστολα!!
95. Γιατί πιστεύουν ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω τους. Και τον πατάνε αναίσθητα!! Γιατί μου εκμεταλλεύονται τα συναισθήματα, γιατί εμπορεύονται την ιδεολογία μου προδίδοντας την!!
96. Γιατί αν μία είδηση δεν τους βολεύει, την αγνοούν. Αν ένας πολίτης δεν τους βολεύει, τον ξεχνάνε. Αν μία αλήθεια δεν τους βολεύει, την διαστρεβλώνουν.
97. Γιατί κανείς τους δεν έχει πει ποτέ “Δεν ξέρω”. Γιατί η ελληνική γραμματεία τους είναι άγνωστη, ιδίως του Γιωργάκη και του Κωστάκη!! Αυτοί οι δύο είναι λειτουργικά αναλφάβητοι!! Ο ένας δεν καταλαβαίνει ούτε σκέφτεται, ούτε μιλάει ελληνικά, ούτε υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα υπονομεύει συστηματικά και ο δε δεύτερος μιλάει μεν ελληνικά, αλλά τα αποδίδει μουσολινικά!!
98. Γιατί αδιαφορούν για όλα τα άλλα - εκτός από την δύναμη. Γιατί είναι επίορκοι επειδή συμμετέχουν σε μυστικές εταιρίες τύπου bilderberg!!
99. Γιατί η τηλεόραση είναι το εργαλείο που τους χαρίζει δύναμη, όχι ο λαός. Τα κυκλώματα και όχι οι πολίτες!! Τα αφεντικά τους οι επιχειρηματίες και όχι εσύ και εγώ!!
100. Γιατί υποστηρίζουν ότι είναι «μεγάλοι», αλλά στην πραγματικότητα είναι λιγδιάρηδες και λιγούρηδες.. Γιατί παριστάνουν τον σπουδαίο με κούφια λόγια!!
101. Γιατί είτε αγόρασαν τα κανάλια που τους στηρίζουν, είτε τα κανάλια αγόρασαν αυτούς. Γιαυτό και τους ωραιοποιούν, ενώ οι πολίτες τενεκέδες τους βαρούν!!
102. Γιατί θα πουλούσαν την μάνα τους στον διάβολο για πέντε λεπτά δημοσιότητας. Και την μνήμη του πατέρα τους για το χρήμα!! Τον λαό για την προσωπική τους καλοπέραση και την Ελλάδα για να διατηρήσουν με ξένες πλάτες το αξίωμα!!
103. Γιατί αν δεν τους ψηφίσω, δεν θα καταλάβουν το γιατί. Τους δίνω λοιπόν να καταλάβουν!! Ελπίζουμε και εσύ!!
104. Γιατί αν δεν τους ψηφίσω, θα χαρώ να τους δω να ασπρίζουν. Να κρυφτούν, να φάνε τα κλοπιμαία!! Ήρθε η ώρα να πάρουν το μάθημά τους!!
105. Γιατί με έχουν κάνει να τους θεωρώ όλους ίδιους. Αφού συγκυβερνούν πίσω από τις πλάτες μου!!! Οι διαφορές τους είναι τόσο λίγες, που δεν επαρκούν για να τους ξεχωρίσει κανείς!!
106. Γιατί έτσι και αλλιώς, το 50% που τρώει ακόμη κουτόχορτο θα τους ψηφίσει …Γιατί, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!
107. Γιατί μοιάζουν μεταξύ τους σαν κρυφοί συνέταιροι που είναι!!! Γιατί χωρίζουν τεχνητά δεξιά και αριστερά ένα ακέραιο λαό, ενώ στην ουσία αυτοί είναι οι εθνικοί διχαστές!!
108. Γιατί γέμισαν την Ελλάδα αλλοδαπούς και θέλουν να τους δώσουν και ψήφο από πάνω, να γίνουμε από τα μειονοτικά κόμματα κομμάτια και θρύψαλα!!!
109. Τελικά!! Αξίζει τον κόπο να τελειώσουμε μαζί τους προτού με αποτελειώσουν αυτοί; Ξέρουμε τον τρόπο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: