Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;

Από:PRESS-GR.blogspot.com

Γράφει ο Θανάσης Μυλωνάς
Εκδότης της εφημερίδας "Νέο Βήμα Νάουσας"

Ιστορικό ερώτημα που είχε θέσει ο θείος του σημερινού Πρωθυπουργού, κ. Κων/νος Καραμανλής, μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη. Τότε η απάντηση ήταν πολύ εύκολη καθώς την Ελλάδα κυβερνούσαν ομάδες παρακρατικών, βασιλικών και άλλων νοσηρών στοιχείων που ως μόνο στόχο είχαν τη διατήρηση κλίματος βίας και τρομοκρατίας.
Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, όπου η δημοκρατία, έχει βγάλει γερές ρίζες, και υπάρχει (υποτίθεται) συντεταγμένη πολιτεία και κράτος δικαίου, το ερώτημα έρχεται ξανά στα χείλη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, έπειτα από τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, με τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού και όσα ακολούθησαν.
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Οι «ράμπο», οι «σερίφηδες», οι «νταήδες» αστυνομικοί, μήπως οι ρασοφόροι καλόγεροι μέσα από τα κελιά-βίλες τους στην Αθωνική πολιτεία, τα πάσης φύσεως λαμόγια που έχουν κολλήσει σαν βδέλες στη ραχοκοκαλιά του κρατικού μηχανισμού, μήπως οι επιχειρηματίες/«νταβατζήδες», όπως είχε πει κάποτε ο κ. Πρωθυπουργός, ή μήπως οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, χουλιγκάνοι και οι στρατοί των γηπέδων;
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Όπου η δημοκρατία, η αξιοκρατία, η ισονομία, η ελευθερία, καταργούνται μέρα με την ημέρα και όχι μόνο φυσικά από τα καλόπαιδα-κωλόπαιδα (όπως προτιμάτε) παιδιά των Εξαρχείων που τα σπάνε με την πρώτη ευκαιρία.
Σε ένα τόπο όπου η δικαιοσύνη ποδηγετείτε και χαλιναγωγείται από πολιτικούς, ρασοφόρους και οικονομικά ισχυρούς, όπου τα σκάνδαλα, η σήψη, η ασυδοσία, η διαφθορά, η αναλγησία πνίγουν καθημερινά τον πολίτη, οι θεσμοί ουσιαστικά καταργούνται.
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Του οποίου οι πολίτες γίνονται έρμαια των κουμπάρων, των κολλητών, των καρτέλ, των τοκογλύφων τραπεζίτων, και των μιζαδόρων κρατικών λειτουργών, που λεηλατούν καθημερινά την ψυχολογία και την τζέπη τους.
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Όπου η δωρεάν, δημόσια παιδεία έχει γίνει πλέον όνειρο θερινής νυκτός, όπου τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε χώρους στείρας γνώσης, όπου η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προθάλαμοι των ιδιωτικών φροντιστηρίων και κολεγίων. Όπου η νεολαία βλέπει να μην υπάρχει μέλλον και προοπτική, και η γενιά των 600 και 700 ευρώ να λέει και ευχαριστώ για τα ψίχουλα που της δίνουν.
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Όπου το Εθνικό Σύστημα Υγεία καταρρέει, όπου η λογική του «φακέλου» στο γιατρό έχει καθιερωθεί πλέον ως πάγια πρακτική, όπου οι ιδιώτες κάνουν πάρτι εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του κράτους, το οποίο οδηγεί τον πολίτη στα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές.
Ποιος Κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Ήρθε η ώρα ο λαός να δώσει την απάντηση και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: