Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ

Από: ventetta.blogspot.com

Έφυγε... Ο τελευταίος ηγέτης του Κυπριακού Ελληνισμού δεν είναι πια κοντά μας. Μα εκεί που πάει δεν είναι μόνος. Τον συντροφεύουν οι αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. Ο Διγενής, ο Καραολής, ο Παλληκαρίδης και κοντά σ' αυτούς ο άλλος Τάσσος, ο Ισαάκ με το φίλο του Σολωμό Σολωμού. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ευτύχισε να μαρτυρίσει για τη Πατρίδα. Την υπερασπίστηκε όμως............. με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Από τα νεανικά του χρόνια που πολεμούσε τους Εγγλέζους μέχρι το τέλος της ζωής του που πολεμούσε με όλη τη Νέα Τάξη επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο της αρετής. Στις 22 Απριλίου 2004 συγκλονισε τον Ελληνισμό με το ιστορικό διαγγελμά του δίνωντας ένα μάθημα σε όλους τους προσκυνημένους της Νέας Τάξης.

''Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της..... Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.
Ελληνικέ κυπριακέ λαέ,
Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.
Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.
Σε καλώ να πείς στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.
Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στη κατάλυσή της.''

Έχοντας υποθήκη τα λόγια αυτά πορευόμαστε στους δύσκολους καιρους που έρχονται. Οι σχεδιαστές του σχεδίου Ανάν θα βρουν ένα καινούργιο σχέδιο διάλυσης της Κύπρου μας. Η απάντηση που θα λάβουν από τη κυβέρνηση δεν θα είναι η ίδια αλλά οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν ξεχνούν και θα αντισταθούν γι άλλη μια φορά έχοντας στο νου τους το ''ΟΧΙ'' του Τάσσου Παπαδόπουλου που σαν σύγχρονος Λεωνίδας αρνήθηκε να προδώσει την πατρίδα του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY ''ANENTAXΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: